Обговорено виконання вимог організаційних та технічних заходів безпеки при виконанні робіт в електроустановках до і вище 1000 В

Відділом нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області проведено семінар - нараду «Щодо виконання вимог  організаційних та технічних заходів безпеки при виконанні робіт в електроустановках до і вище 1000 В» у ФОП «Уманець».

Учасників заходу ознайомлено з правами і обов’язками працівників, а також з пільгами та компенсаціями згідно з вимогами Закону України про «Охорону праці», «Порядку розслідування та веденням обліку нещасних випадків», наголошено на необхідності виконання «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та «Правил улаштування електроустановок». Проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт в електроустановках.

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Павло Третяк звернув увагу на складання наряду допуску, проведення інструктажу перед початком роботи, загострив увагу на  використанні засобів захисту, проведенні електротехнічних та механічних випробовувань, підготовці робочого місця тощо. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)