Висвітлено вимоги безпеки на нафтопереробному заводі

З метою роз’яснення Закону України «Про охорону праці», «Правил з техніки безпеки та промислової санітарії при експлуатації нафтобаз і АЗС», «Правил охорони праці та безпечної експлуатації технологічних трубопроводів», «Вимог до роботодавців стосовно забезпечення виконання робіт у потенційно вибухонебезпечних середовищах» головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Касьян провів семінар для працівників ТОВ «Кіровоградська нафтова компанія» (с.Шостаківка Кіровоградського району).

 У семінарі взяли участь головний енергетик підприємства Сергій Діордієв, головний механік Роман Лаврівський, начальник бітумної установки Юрій Маняренко, керівник дільниці по переробці нафти та газового конденсату Микола Кучма, завідуючий технічною лабораторією Андрій Гуртовенко, керівник дільниці ТСП Віталій Моргун, заступник головного механіка Іван Чубарь, інженер з охорони праці Віталій Деревінський та інші працівники. 

Висвітлено основні вимоги щодо безпеки експлуатації дільниць підприємства - резервуарного парку нафтопродуктів та його території, технологічних трубопроводів, залізничної та автомобільної естакад при виконанні операцій зливу-наливу, насосної станції перекачки нафти та нафтопродуктів та інших будівель і споруд. Акцентовано увагу на попередження виробничого травматизму при експлуатації об’єкта підвищеної небезпеки. Порушено питання дотримання працівниками вимог «Правил технічної експлуатації резервуарів та інструкцій по їх ремонту», інших чинних нормативно-правових актів при виконанні газонебезпечних, зварювальних робіт, робіт на висоті, протипожежних заходів, забезпечення засобами індивідуального захисту.

Рекомендовано проводити щорічне тренування по використанню засобів протипожежного захисту та навчання з питань охорони праці, ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)