Безпека праці, як хірургія – може врятувати життя

3 березня було підведено підсумки планової перевірки КЗ «Кіровоградський обласний онкодиспансер». Проаналізувати ситуацію зібралися на базі лікувального закладу начальник Управління Держпраці в області Сергій Подорожний, головний лікар медичного закладу Володимир Яриніч, заступник начальника відділу нагляду в АПК та соціально-культурній сфері Управління Іван Приймак, який очолював комісію із здійснення перевірки, задіяні в ній головні державні інспектори Управління, працівники, відповідальні за охорону праці в онкодиспансері, старша медсестра та заступник головного лікаря з економічних питань.

 В результаті перевірки було виявлено 100 порушень, 17 із них– вже усунуто. Основні порушення стосувалися адміністративно - господарської частини та термінів проведення вступних та первинних інструктажів з охорони праці для працівників закладу:

Сергій Подорожний запропонував спланувати роботу по усуненню ще не ліквідованих недоліків. Досягнуто домовленості про проведення додаткових інструктажів з охорони праці для медичних сестер та інших працівників закладу, оновлення роботи вентиляційних систем насосної станції, виконання правил гігієни та безпеки праці в столярній майстерні тощо.

На завершення зустрічі Володимир Яриніч наголосив, що виявлені порушення не скільки потребують затрат, як дисципліни, і у встановлені терміни вони будуть ліквідовані.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)