Семінар з питань охорони праці та трудового законодавства на ТОВ «Сідвелс»

1 березня 2016 року відбувся семінар з питань охорони праці та трудового законодавства на ТОВ "Сідвелс". Підприємство спеціалізується на переробці сільськогосподарських культур: насіння сояшника та сої, виробництві безалкогольних напоїв.

 У семінарі взяли участь головні державні інспектори Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Шумейко, Володимир Євтушенко та Інна Кривенко, заступник начальника – головний страхового експерта з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України  в Олександрійському районі  Сергій Якименко.

  Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Інна Кривенко повідомила присутніх про зміни у трудовому законодавстві, що стосувалися нового порядку прийому працівників, обчислення середньої заробітної плати для розрахунку допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, змін до порядку проведення індексації грошових доходів. Коротко ознайомила працівників із змінами,  що плануються у Проекті Трудового Кодексу

Головний  державний  інспектор  відділу  нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Анатолій  Шумейко наголосив на посиленні контролю за станом охорони праці та трудовою дисципліною в частині виконання вимог Правил будови і безпечної експлуатації котлів: утримання їх у справному стані, проведення технічного опосвідчення та ремонту за затвердженим графіком, обслуговування навченим та атестованим персоналом, організація перевірки справності схеми і приладів автоматики безпеки котлів та порядок перевірки справності дії запобіжних клапанів, проведення налагоджувальних робіт, протиаварійних тренувань з персоналом котелень.  Анатолій  Шумейко також надав інформацію про порядок організації проведення інструктажів працівників з питань охорони праці, допуск їх до самостійної роботи у відповідності з Порядком  проведення навчання і перевірки знань з питань  охорони праці.  Пояснив поширення дій Правил охорони праці під час експлуатації тепломеханічного обладнання електростанцій, теплових мереж   тепловикористовувальних  установок (НПАОП 0.00-1.69-13)

       Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Володимир Євтушенко в своєму виступі надав інформацію про стан  електротравматизму, навів приклади, вказав основні причини, які привели до електротравм. Загострив увагу присутніх на дотриманні працівниками вимог «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» щодо безпечного виконання робіт в електроустановках.

Сергій Якименко проінформував присутніх про виплати і соціальні послуги які надаються Фондом потерпілим на виробництві та членам їх сімей.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)