Управління Держпраці заключило дві Угоди про співпрацю

Минулої п’ятниці Управління Держпраці у Кіровоградській області заключило дві Угоди про співпрацю – з головним управлінням Пенсійного фонду в області та Національною службою посередництва і примирення в області. Сторони представляли начальник Управління Держпраці Сергій Подорожний, начальник головного Управління Фонду Наталія Сімонян та начальник Національної служби посередництва і примирення Микола Рішняк.

 

Предметом Угоди з Пенсійним фондом є спільна діяльність в сферах організаційної, аналітичної та правопросвітницької роботи, інформаційного забезпечення застрахованих осіб та роботодавців з питань загальнообов’язкового державного соціального страхування та трудового законодавства. Співпраця сприятиме легалізації заробітної плати та детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості на підприємствах, установах та організаціях. Співпраця здійснюватиметься за напрямками: обмін інформацією, матеріалами, документами, інформування застрахованих осіб та роботодавців з питань законодавства, надання правової допомоги застрахованим особам та роботодавцям. Згідно з Угодою здійснюватимуться взаємне щомісячне інформування про виявлені факти порушення в частині оплати праці та трудових відносин для вжиття відповідних заходів, обмін досвідом роботи, спільні заходи. Будуть проаналізовані найбільш характерні порушення соціальних гарантій прав особи, законодавства про працю та розроблені пропозиції щодо попередження таких порушень, проінформовані органи влади та місцевого самоврядування, правоохоронці, профспілки про систематичні порушення законодавства про працю.

Угода з Національною службою посередництва і примирення передбачає обмін інформацією, яка не становить державної таємниці, спільні заходи з обговорення стану соціально-трудових відносин на підприємствах, установах, організаціях, вивчення стану додержання законодавства про працю, положень колективних договорів (угод) на підприємствах, установах і організаціях з метою завчасного реагування на ускладнення стану соціально-трудових відносин, сприяння взаємодії сторін соціально-трудових відносин у процесі врегулювання розбіжностей, що виникли між ними на підприємствах, установах, організаціях, участь у зборах, конференціях трудових колективів інших заходах з метою роз’яснень із застосування нормативно-правових актів, примирних процедурах представників сторін колективних трудових спорів (конфліктів).

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)