Охорона праці на ТОВ «Світловодський машинобудівний завод»

На ТОВ «Світловодський машинобудівний завод» відбулася тематична нарада з питань охорони праці та трудового законодавства. Захід пройшов за участю  головних державних інспекторів Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолія Шумейка, Володимира Євтушенка, Інни Кривенко та заступника  начальника – головного страхового експерта з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України  в Олександрійському районі  Сергія Якименка.

 Головним державним інспектором відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Інною Кривенко роз’яснено вимоги законодавства щодо оплати праці. Наголошено на обов’язковому дотриманні рівня оплати працівників відповідно до норм і гарантій, передбачених законодавством, дисципліни праці та порядку призначення і виплати допомоги по загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню з тимчасової втрати працездатності. Проінформовано присутніх про новації у трудовому законодавстві, особливості укладання трудового договору, фінансову та адміністративну відповідальність за порушення трудового законодавства.                                                 

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Володимир Євтушенко надав  інформацію про стан  електротравматизму, вказав основні причини, які привели до електротравм. Особливу увагу було приділено організаційним заходам відповідно до “Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів”, якими досягається безпека робіт в електроустановках та вимогам безпеки при виконанні робіт із застосуванням ручного електрифікованого інструменту згідно з «Правилами охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями».

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Анатолій Шумейко звернув увагу на допуск працівників до виконання робіт на висоті , організацію створення безпечних умов під час  виконання  цих робіт у відповідності вимог Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті, на забезпечення ведення робіт за проектами і технологічними регламентами.  Навів приклади аварій, які траплялися при експлуатації вантажопідіймальних машин..

Заступник начальника – головний страховий експерт з охорони праці Сергій Якименко проінформував присутніх про виплати і соціальні послуги які надаються Фондом потерпілим на виробництві та членам їх сімей та порядок їх оформлення . 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)