У філії ДП «Кіровоградський Облавтодор» обговорили дотримання вимог законодавства з питань охорони праці

Посадовими особами управління Держпраці у Кіровоградській області здійснюються превентивні заходи щодо запобігання виникнення виробничого травматизму при виконанні ремонтних робіт на автомобільних дорогах області.

 У філії Лелеківська ДП «Кіровоградський Облавтодор» відбувся семінар за участю представників Управління Держпраці в області, керівництва, посадових осіб та працівників філії, які проводять роботи з ремонту автомобільних доріг і експлуатації вантажопідіймальних механізмів. Проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання дорожних робіт та експлуатації вантажопідіймальних механізмів: порушення Правил охорони праці при будівництві, ремонті та утриманні автомобільних доріг і на інших об’єктах дорожнього господарства, Правил будови та безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів, працівниками філій, наголошено про вжиття наглядовим органом дієвих заходів стосовно роботодавців, які допустили випадки травматизму: позбавлення дозволів Держгірпромнагляду та передача матеріалів спеціальних розслідувань до прокуратури. 

Обговоренопроблемні питання, які виникають під час виконання робіт з будівництва, ремонту, утримання автомобільних доріг загального користування  та експлуатації, обслуговування та ремонту вантажопідіймальних механізмів, що можуть стати причиною нещасного  випадку.

Окрім того, наголошено на особливостях проведення експертних обстежень (технічних діагностувань), технічних оглядів технологічним транспортним засобам, та вантажопідіймальними механізмами.

  За підсумками наради керівництву, посадовим особам, працівникам філії запропоновано взяти до відома інформацію головних державних інспекторів відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Романа Ковтуна, Сергія Бабенка щодо недопущення експлуатації транспортних засобів та вантажопідіймальних механізмів, які відпрацювали встановлений термін, вжиття відповідних заходів щодо своєчасного проведення регламентних робіт (технічного огляду, експертного обстеження (технічного діагностування), ремонту, огляду).    Рекомендовано розробити  додаткові заходи безпеки під час  проведення робіт з ремонту автомобільних доріг, машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)