Превентивний захід у ОКВП «Дніпро-Кіровоград»

23 лютого у Світловодському водопровідно-каналізаційному господарстві ОКВП «Дніпро-Кіровоград» відбувся семінар з питань охорони праці та трудового законодавства за участю головних державних інспекторів управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолія Шумейка (відділ нагляду на будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку), Володимира Євтушенка (відділ нагляду в машинобудуванні та енергетиці), Людмили Філоненко (відділ з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів) та заступника начальника – головного страхового експерта з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Олександрійському районі Сергія Якименка. У заході взяли участь директор підприємства Людмила Гетманець, головний інженер Ігор  Підгорний, керівники основних служб, відділів, і дільниць підприємства.

 Анатолій Шумейко рекомендував посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною в частині виконання вимог Правил техніки безпеки під час експлуатації систем водопостачання і водовідведення населених міст ( НПАОП 41.0-1.01-79) а також наголосив, що під час виконання газонебезпечних робіт слід  особливо суворо дотримуватись вимог безпеки, чіткої узгодженості в діях  працівників. Слід здійснювати спеціальні заходи безпеки і постійно контролювати хід їх виконання згідно з Типовою інструкцією з організації безпечного ведення газонебезпечних робіт (НПАОП 0.00-5.11-85) Зупинився на питаннях організації безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів і машин. Володимир Євтушенко в своєму виступі надав інформацію про стан  електротравматизму, вказав основні причини, які привели до електротравм. Загострив увагу присутніх на дотриманні працівниками вимог «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів». Особливу увагу було приділено вимогам нормативних документів з охорони праці під час виконання робіт із застосуванням ручного електрифікованого інструменту.

Людмила Філоненко повідомила про зміни у трудовому законодавстві, що стосувалися нового порядку прийому працівників, обчислення середньої заробітної плати для розрахунку допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, змін до порядку проведення індексації грошових доходів. Коротко ознайомила працівників із змінами, що плануються у проекті Трудового Кодексу

Сергій Якименко проінформував присутніх про виплати і соціальні послуги, які надаються Фондом потерпілим на виробництві та членам їх сімей. Надав інформацію про стан виробничого травматизму  в регіоні, зупинився на причинах нещасних випадків.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)