Надані технічні консультації працівникам машинобудівного підприємства

Головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області з нагоди відзначення  Дня охорони праці в Україні провів технічні консультації працівникам машинобудівного підприємства у Кропивницькому районі щодо дотримання правил безпеки під час ремонту техніки та обладнання.

 

Розглянуті окремі питання, що стосувались дотримання техніки безпеки при експлуатації виробничого обладнання в ремонтних майстернях (заточувальні, свердлильні верстати та ручний електрифікований інструмент).

Звернуто увагу, що заточувальні верстати під час роботи без охолодження повинні бути оснащені пиловідсмоктуючими пристроями. Захисний екран заточувального верстата має бути зблокованим з пусковим пристроєм для виключення можливості пуску верстата при піднятому екрані. Забороняється працювати на свердлильному верстаті у рукавицях, без захисних окулярів і пристосування для закріплення оброблюваних деталей.

Працівникам надані методичні рекомендації щодо вимог безпеки при виконанні ремонтних робіт, а керівнику вручено чек-лист для самоперевірки підприємства.

Детальніше про безпечне ведення робіт на https://pratsia.in.ua

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)