Старшокласникам двох навчальних закладів м. Світловодськ – про працю неповнолітніх

Фахівець Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провела лекції-семінари учням 9-х класів КЗ "Гімназія "Нове місто" та учням 9-11-х класів КЗ "Ліцей сучасної освіти "Інтелект" Світловодської міської ради щодо популяризації серед дітей та молоді легальних трудових відносин, запобігання використанню дитячої праці та трудової експлуатації.

 

Метою проведення заходів було ознайомлення неповнолітніх з їх правами та існуючими заборонами у трудових правовідносинах.

Фахівець розповіла учням про види трудових договорів, випробувальний термін при прийнятті на роботу. Крім цього, інспектор наголосила на особливостях використання праці неповнолітніх осіб: встановлення неповної тривалості робочого часу; заборона роботи в нічний час та залучення до позанормових робіт; медичні огляди осіб молодше 18 років та ін.

Також під час зустрічі увагу слухачів було акцентовано на перевагах офіційного працевлаштування та рекомендовано ознайомитись з актуальними питаннями трудового законодавства на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)