Про оформлення трудових відносин та запобігання дискримінації та мобінгу – соціальним партнерам у с. Благовіщенському

За участю фахівця управління інспекційної діяльності у Кіровоградської області відбувся семінар на тему: «Оформлення трудових відносин та запобігання дискримінації та мобінгу» з працівниками сервісного центру Благовіщенського відділу обслуговування громадян ГУ Пенсійного Фонду України в області, архівного відділу Голованівської районної військової адміністрації, управління надання адміністративних послуг ГУ Держгеокадастру в області.

 

Інспектор розповіла про переваги задекларованої праці та наголосила, що офіційне працевлаштування гарантує захист трудових прав та соціальні гарантії.

Особлива увага учасників семінару приділена питанню про запобігання дискримінації та мобінгу в трудовому колективі. Інспектор роз’яснила, що до випадків мобінгу належить надмірне навантаження, нерівна оплата за рівну працю, відмова у наданні щорічної відпустки за графіком, примушування до перебування на робочому місці після завершення робочого часу.

Інспектор наголосила, що роботодавець зобов’язаний вживати заходів для забезпечення безпеки і захисту фізичного та психологічного здоров’я працівників, здійснювати профілактику ризиків та напруги на робочому місці.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)