Надано консультацію щодо безпечної експлуатації маневрової лебідки

Фахівець Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області надав технічну консультацію інженеру з охорони праці ТОВ «Кіровоградська зерноторгова компанія» щодо безпечної експлуатації маневрової лебідки ТЛ-8М.

 Маневрова лебідка ТЛ-8М — це спеціальна тягова лебідка для пересування вагонів, вагонеток, платформ, цистерн та інших несамохідних залізничних та шахтних транспортних засобів. Суб’єкти господарювання, які експлуатують маневрові лебідки повинні отримати декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки, провести технічний огляд, експертне обстеження, випробування опору ізоляції, заземлення та занулення.

Працювати на маневровій лебідці мають право особи, які досягли 18 річного віку пройшли інструктаж з питань охорони праці та пожежної безпеки, навчання та перевірку знань «Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18, ознайомилися з інструкцією з експлуатації, інструкцією з охорони праці та отримали ІІ групу з електробезпеки.

Експлуатувати маневрову лебідку дозволено протягом робочої зміни згідно з технологічним процесом. На маневровій лебідці має бути прикріплена табличка з інформацією про обліковий номер, тягове зусилля на барабані кгс, число, місяць і рік наступного технічного огляду. Під час роботи працівники мають використовувати засоби індивідуального захисту (ЗІЗ): рукавички, спеціальний одяг, взуття тощо.

Протягом робочої зміни про виявлені технічні несправності працівник повідомляє відповідальну особу за справний стан та безпечну експлуатацію маневрової лебідки. У разі виявлення технічних несправностей відповідальна особа наказом по підприємству призупиняє діяльність маневрової лебідки та вносить відомості до ремонтного журналу.

Детальніше про безпечне ведення робіт на https://pratsia.in.ua

 

   

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)