Працівникам хлібоприймального підприємства роз’яснено, як протидіяти торгівлі людьми

Фахівець Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провела семінар для працівників ТОВ «Цибулівське хлібоприймальне підприємство» на тему: «Протидія торгівлі людьми».

 Першочергово фахівець роз’яснила, що торгівля людьми – це здійснення  незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

Роз’яснила, що ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Експлуатація може відбуватись як всередині країни, так і поза її межами.

Також фахівець звернула увагу присутніх на правила безпеки, аби не стати жертвою торгівлі людьми:

-         не довіряйте свій паспорт та інші документи стороннім людям;

-         будь-який документ, який ви підписуєте (трудовий договір, угода з учбовим закладом тощо) має бути складений зрозумілою для вас мовою та містити інформацію про умови (оплата, вихідні дні, понаднормова робота, медичне страхування), місце та час майбутньої праці чи навчання;

-         залишайте вдома детальну інформацію про місце перебування за кордоном з адресою та контактними телефонами, копію свого паспорту та контракту, своє фото та контакти людей, до яких їдете.

Підсумовуючи результати зустрічі, фахівцем були надані контакти. куди повідомляти якщо стало відомо про факти торгівлі людьми:

-         Урядова лінія з протидії торгівлі людьми: 15-47

-         Національна поліція України: 102

-         Гаряча лінія Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:

 0800-50-17-20.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)