Школярів м. Світловодськ поінформовано про особливості працевлаштування неповнолітніх та неприпустимість експлуатації дитячої праці

Фахівець Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області спільно з представниками Світловодського управління Олександрійської філії Кіровоградського обласного центру зайнятості провела інформаційний захід на тему: «Особливості працевлаштування неповнолітніх та неприпустимість експлуатації дитячої праці» для учнів 9 класу комунального закладу "Світловодська санаторна школа - інтернат І-ІІІ ступенів № 2".

 Мета заходу - привернення уваги молоді до необхідності офіційного працевлаштування, існуючих проблем у сфері праці та виховання високої культури безпеки праці, уваги майбутніх працівників до офіційного працевлаштування.

Фахівець Управління повідомила учням вік, з якого допускається прийняття на роботу неповнолітніх, ознайомила з загальним правилом прийняття та роботу, тривалістю робочого часу учнів, які працюють протягом навчального року у вільний час. Також, ознайомила присутніх слухачів з гарантіями при наданні відпусток неповнолітнім, звільненні працівників молодше вісімнадцяти років з ініціативи власника або уповноваженого ним органу.

В кінці зустрічі фахівець розібрала з школярами практичні ситуації при працевлаштуванні неповнолітніх для закріплення отриманого ними матеріалу.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)