У м. Знам’янці роз’яснювальною роботою з питань праці охоплено ще 7 фізичних осіб-підприємців

Фахівець Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провела роз’яснювальну роботу для 7 фізичних осіб-підприємців, які здійснюють підприємницьку діяльність у галузі торгівлі, та їх найманих працівників у м. Знам’янці. Інспектор надала роз’яснення щодо оформлення трудових договорів, праці неповнолітніх, психосоціальної підтримки працівників на робочому місці, дотримання законодавства при прийнятті на роботу працівників з ВІЛ/СНІД.

 Також фахівець надала консультації щодо оплати щорічних відпусток, зміни істотних умов праці, виплати заробітної плати не нижче законодавчо встановленого рівня.

Працівникам окремо роз’яснено, що найманий персонал не може розпочинати виконання обов’язків  без укладання трудового договору та без повідомлення про факт працевлаштування територіального органу  Державної податкової служби. А також, як діяти, якщо суб’єкт господарювання відмовляється від офіційного укладання трудової угоди.

Окрім того, інспектор нагадала про можливі ризики у разі порушення законодавства про працю та про відповідальність передбачену ст. 265 КЗпП України за використання неоформленої найманої праці.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)