Кіровоградщина: спільну роботу з соціальними партнерами та відзначення Дня охорони праці розглянули під час засідання міжвідомчої робочої групи

Превентивну роботу спільно з соціальними партнерами та заходи з відзначення Дня охорони праці у 2024 році було розглянуто під час засідання Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, та виробничого травматизму. У засіданні, яке відбулося в режимі онлайн під головуванням заступника начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці Миколи Шамшура, взяли участь керівники підрозділів Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області, представники обласних структур Державної податкової служби, Держпродспоживслужби, Пенсійного фонду, Федерації профспілок та інші.

 За результатами аналізу виробничого травматизму, характерних порушень законодавства про охорону праці були затверджені тематики проведення цільових інформаційних заходів у 2024 році за видами подій та ризиків настання нещасних випадків. Матеріали за даними тематиками розіслано для подальшого розміщення на інформаційних ресурсах партнерів та ознайомлення працівників.

Під час засідання також розглянуто питання стосовно порядку дій роботодавців та працівників  у випадку небезпеки, пов’язаної з отриманням сигналу «Повітряна тривога».

Окрему увагу приділено затвердженню Плану заходів з відзначення Дня охорони праці у 2024 році по Кіровоградській області та погодженню графіку спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності щодо ризиків і наслідків незадекларованої праці.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)