Працівникам двох агроформувань – про рівні права та можливості жінок та чоловіків у трудових відносинах

Фахівець управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провів інформаційно-роз’яснювальні заходи щодо рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у трудових відносинах для працівників ПП А/ф «Центр» та СФГ «Маяк».

 Відповідно до статті 21 Конституції України усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Стаття 24 Конституції України закріплює рівність прав жінки та чоловіка, яка забезпечується у тому числі і наданням жінкам рівних з чоловіками можливостей у праці та винагороді за неї; спеціальними заходами щодо охорони праці і здоров’я жінок, встановленням пенсійних пільг; створенням умов, які дають жінкам можливість поєднувати працю з материнством; правовим захистом, матеріальною і моральною підтримкою материнства і дитинства, включаючи надання оплачуваних відпусток та інших пільг вагітним жінкам і матерям.

Фахівець також наголосив, що гендерна рівність у сфері трудових відносин включає такі принципи: рівність можливостей і однакове ставлення до чоловіків і жінок у сфері зайнятості; рівну оплату праці рівної цінності; поліпшення балансу між роботою і сім’єю для працівників; рівні підходи для пропозицій у разі зайняття вакантних посад.

Крім цього, були надані консультації з питань дотримання законодавства про працю в період дії воєнного стану.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)