У Кропивницькому на базі обласного театру провели тренінг з питань безпечної експлуатації драбин та стрем’янок

ахівці Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провели тренінг з працівниками соціально-культурної сфери на базі Комунального закладу «Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.Л. Кропивницького» на тему: «Безпечна експлуатація драбин та стрем’янок».

 Актуальність теми пов’язана зі стабільно значною кількістю травмування працівників під час виконання робіт на висоті до 5 метрів.

Фахівці роз’яснили вимоги з питань охорони праці під час виконання робіт на висоті, а працівники підприємств соціально-культурної сфери продемонстрували безпечне виконання робіт із використанням засобів індивідуального захисту.

Додатково проаналізували нещасні випадки, що трапились на підприємствах. Однією з причин травматизму є застосування драбин, конструкції яких не відповідають вимогам безпеки, встановленим у нормативній документації на даний вид продукції. Найбільшою мірою це поширюється на саморобні драбини.

Розповсюдженою причиною сходового травматизму є неналежний періодичний контроль за технічним станом драбин. Особливо небезпечні приховані дефекти – тріщини та раковини, послаблення елементів кріплення – які не виявляються візуально.

Відео тренінгу за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=1kSvjoYTaZw

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)