Надані технічні консультації електромеханікам ліфтової компанії

Фахівець Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області надав консультацію електромеханікам ліфтової компанії ТОВ «Ліфт-Севіс-Плюс» щодо проведення технічного обслуговування, та ремонту ліфтів.

 Інспектор наголосив, що електромеханіками повинні призначатися особи не молодше 18 років, які пройшли медичний огляд, навчання та перевірку знань Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів НПАОП 0.00-1.02-08, інструктаж з охорони праці та пожежної безпеки, отримали групу з електробезпеки  ІІІ, а також отримали наряд-допуск на проведення робіт даного виду та засоби індивідуального захисту. Електромеханіки які здійснюють технічне обслуговування та ремонт ліфтів, повинні мати практичний стаж з обслуговування ліфтів або їх монтажу не менше шести місяців. Особи, які не мають шестимісячного практичного стажу або мають І-ІІ кваліфікаційні розряди електромеханіка з ліфтів, можуть залучатися до виконання цих робіт тільки під керівництвом електромеханіка, який має право на виконання робіт з технічного обслуговування і ремонту ліфтів.

Огляд ліфтів може доручатися електромеханіку, який здійснює технічне обслуговування і ремонт ліфтів, результати огляду заносяться до журналу огляду ліфтів. Уся інформація про виконаний ремонт на ліфті (вид ремонту, дата виконання, прізвище та підпис виконавця роботи) та відмітки про усунення несправностей заносяться виконавцем в журнал технічного огляду, який знаходяться у машинному приміщенні ліфтів.  

Детальніше про безпечне ведення робіт на https://pratsia.in.ua/

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)