У Кропивницькому спільно з представниками центру зайнятості та підприємств обговорено можливість залучення до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області взяли участь у нараді спільно з працівниками Кропивницької філії Кіровоградського обласного центру зайнятості та представниками суб’єктів господарювання міста Кропивницького. Серед працівників, керівників та фізичних осіб-підприємців була розповсюджена інформація щодо залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.

 

Учасники наради обговорили можливість залучення до суспільно корисних робіт застрахованих осіб, які перебувають на обліку у центрі зайнятості, відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 р.

Інспектори роз’яснили, що собою являють суспільно корисні роботи, хто може бути залучений до суспільно корисних робіт, порядок залучення громадян до таких робіт, їх види, обмеження та трудові гарантії для осіб залучених до суспільно корисних робіт. Наголошено на тому, що відповідно до вищевказаної постанови, з особами, які будуть залучені до виконання суспільно корисних робіт, обов’язково укладається строковий трудовий договір.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)