Фахівці Держпраці та Державної податкової служби об’єднали зусилля для активізації роботи, спрямованої на подолання явища незадекларованої праці на території Знам’янської, Суботцівської, Дмитрівської територіальних громад

Оформлення трудових відносин із найманими працівниками відповідно до законодавства, сплата податків та єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування – це вклад в оборону України, розвиток економіки, зростання рівня соціальної захищеності, добробуту кожної сім’ї і гідні умови праці для кожного.

Намагаючись збільшити свої прибутки деякі роботодавці уникають укладення трудових договорів і, відповідно, сплати податків.

Тому фахівці Держпраці і Державної податкової служби об’єднали зусилля з метою виявлення та впливу на роботодавців, які мають високі ризики використання незадекларованих працівників.

 

Обговорили спільний план дій та сформували на поточний момент перелік суб’єктів господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність на території Знам’янської, Суботцівської, Дмитрівської територіальних громад, які не укладають трудові договори із працівниками, з метою стимулювання таких роботодавців до належного оформлення трудових відносин. До цієї роботи долучилися і представники роботодавців.

Фахівець управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області поінформувала присутніх про ризики незадекларованої праці та звернула увагу, що відповідальність за використання незадекларованої праці передбачена у 10-кратному розмірі мінімальної заробітної плати, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. З 01.01.2024 це становить 71 000 грн; з 01.04.2024 – 80 000 грн.

Більше інформації про трудові відносини в умовах воєнного стану - на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)