У ТДВ "Об’єднання Дніпроенергобудпром» обговорили відзначення Дня охорони праці, заходи щодо безпеки та здоров’я на роботі

У місті Світловодську на заводі конструкцій швидкомонтуємих будівель ТДВ "Об’єднання Дніпроенергобудпром» за участю головного державного інспектора відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв‘язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолія Шумейка та страхового експерта з охорони праці Світловодського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в області Сергія Якименка відбулася консультативна нарада з питань охорони праці та трудового законодавства.

 У нараді взяли участь головний інженер підприємства Володимир Єльчищев, головні спеціалісти та інші посадові особи.

Присутнім надана інформація щодо організації ведення робіт підвищеної небезпеки, або таких, де є потреба у професійному доборі, порядку організації проведення інструктажів працівників з питань охорони праці та допуску їх до самостійної роботи.

Фахівці Управління Держпраці та Фонду звернули особливу увагу на те, що 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці, який збігається зі Всесвітнім днем охорони праці. За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз зазначеного заходу у 2021 році «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі».

Пандемія COVID-19 обумовила вибір теми Всесвітнього дня охорони праці і у 2021 році. Минулого року вірус зупинив життя цілої планети і внаслідок цього, звичайно, постраждали як роботодавці, так і працівники. Наслідки негативного впливу коронавірусної інфекції на сферу праці доводиться долати до цього часу, тому фахівці наголосили на обов’язковому застосуванні засобів індивідуального захисту у зв’язку із поширенням захворюваності на COVID.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)