У Новоукраїнському районі проведено превентивні заходи щодо охорони праці у сільськогосподарському виробництві

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Кіровоградській області Віктор Куліш провів наради щодо дотримання вимог безпеки праці під час комплексу весняно-польових робіт, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань з працівниками ФГ «Якимівське-Агро», ФГ «Завалко С.М.», ФОП «Зазимко Т.Т», ФОП «Шматкова А.Г.» (Новоукраїнський район). Заходи проведено за участю керівників структурних підрозділів, інженерно-технічних та інших працівників господарств.

Віктор Куліш акцентував  увагу  на ризиках та небезпечних факторах під час весняно-польових робіт відповідно до вимог нових НПАОП 01.0-1.02-18 «Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві ».

Головний державний інспектор звернув увагу на заборону експлуатації несправних машин та сільськогосподарського обладнання, рекомендував керівникам підрозділів забезпечити виконання розроблених заходів щодо проведення робіт підвищеної небезпеки. Крім цього, було звернуто увагу на зміни, які відбулися в постанові КМУ від 3 лютого 2021 року №77 щодо затвердження переліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки. 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)