У ТОВ «Світловодський завод «Спецзалізобетон» відбулась нарада з питань проведення робіт з підвищеною небезпекою

За участю головного державного інспектора відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолія Шумейка та страхового експерта з охорони праці Світловодського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в області Сергія Якименка відбулась нарадау ТОВ «Світловодський завод «Спецзалізобетон» з питань проведення робіт з підвищеною небезпекою. У нараді взяли участьголовні спеціалісти такерівники структурних підрозділів підприємства.

 Увагу присутніх зосереджено на дотриманні Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання НПАОП 0.00-1.80-18, Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт НПАОП 0.00-1.75-15, «Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском» НПАОП 0.00-1.81-18.

Фахівці зупинились на вимогах нормативно – правових  актів з охорони праці щодо безпеки  під часнавантаження та розвантаження негабаритів, великовагових і довгомірних вантажів, до застосування і розміщення підіймально-транспортного устаткування, механізмів, пристосувань та огороджень, обов’язках стропальників при обв’язці та зачіплюванні вантажів. Розглянуті питання щодо створення безпечних умов  під час  виконання робіт на висоті, порядку організації проведення інструктажів працівників з питань охорони праці та допуску їх до самостійної роботи, особливостей проведення робіт на відкритому повітрі за низьких температур.

Також висвітлені питання відносно організації медичних оглядів осіб, які працюють у важких та шкідливих умовах праці.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)