Закладам охорони здоров’я Кіровоградщини наголошено на вимогах безпеки під час експлуатації кисневих балонів

  Головні державні інспектори Управління Держпраці у Кіровоградській області здійснюють превентивні заходи щодо попередження нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем у закладах охорони здоров’я у рамках виконання окремого доручення заступника Голови Державної служби України з питань праці Ігоря Дегнери. 

  Зокрема, фахівці Управління Ірина Бутенко, Сергій Бабенко та Сергій Атамась відвідали Комунальне некомерційне підприємство «Кіровоградська обласна лікарня Кіровоградської обласної ради» та Комунальне некомерційне підприємство «Маловисківська ЦРЛ Маловисківської районної ради». Під час зустрічей з головними лікарями та іншими з відповідальними особами наголошено на основних вимогах безпеки під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.

 

            

    Відповідно до рекомендацій, під час роботи біля кисневих балонів заборонено використовувати одяг з синтетичних матеріалів; відкритий вогонь у приміщеннях, палити. Для протирання устаткування та інструменту не можна використовувати замаслене ганчір’я. Заборонено також здійснювати самостійно ремонт балонів, перефарбовувати балони та змінювати надписи; дозволяти використовувати балони іншим особам; використовувати балони без наявності в них залишкового тиску 0,05 МПа (0,5 кг/см2) тощо.                                                                         

  Згідно із затвердженим графіком такі превентивні заходи буде проведено в усіх лікувальних закладах Кіровоградщини, які експлуатують кисневі балони та системи трубопроводів з киснем.

 

 

 

 

 

 

 

                                                           

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)