Для державних службовців Управління проведено навчання щодо етичної поведінки

12 жовтня головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Управління Держпраці в області Ангеліна Мусієнко провела чергове навчання з питань антикорупційного законодавства для державних службовців -  працівників Управління.

Тема заходу: «Правила етичної поведінки». Присутніх ознайомлено із законодавчим врегулюванням питань, пов’язаних із засадами діяльності державних службовців, зокрема, що стосуються норм етики поведінки та доброчесності.

 Одним із факторів проходження державної служби є доброчесність, що визначається Законом України «Про державну службу», як спрямованість дій на захист публічних інтересів та відмова державного службовця від надання переваг приватному інтересу під час здійснення  службових повноважень.

Ангеліна Мусієнко зазначила, що частиною правового статусу державного службовця є зобов’язання дотримуватися принципів державної служби та правил етичної поведінки, наголосивши на важливості високої культури спілкування з громадянами, сумлінної праці, недопущення ухилення від прийняття рішень, запобігання виникнення конфліктів, шанування звичаїв та традицій, дотримання офіційно-ділового стилю.

Етика державного службовця - це система норм поведінки, порядок дій і правил, взаємин і принципів у державно-службових відносинах, що є сукупністю найбільш придатних, глибоко усвідомлених і конкретизованих норм загальнолюдської моралі, властивих даному суспільству. Етичний кодекс, яким державні службовці мають керуватися, не просто спирається на загальноприйняту мораль, але й конкретизує її вимоги відповідно специфіки службової діяльності, неординарних обов'язків і повноважень, що покладаються на них.

Доповідач зазначила, що справедливість є визначальною нормою державної служби і морально-професійною рисою державних службовців. Якщо закони завдають шкоди чи порушують норму справедливості до будь-якого громадянина, вони не можуть бути морально виправданими.

Навчання на дану тематику носять систематичний характер та спрямовані на формування антикорупційної поведінки працівників, підвищення їхніх знань та навичок у частині практичного застосування антикорупційного законодавства.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)