Керівника комунального підприємства поінформовано, які документи треба вимагати від виробника, імпортера або розповсюджувача під час придбання засобів індивідуального захисту

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області проводиться планова перевірка дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці комунального підприємства «Комсервіс» Благовіщенської районної ради.

 Заступник начальника відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Тетяна Петрова виявила ряд порушень, більшість із яких носить організаційний характер. У зв’язку з цим, увагу представників підприємства було зосереджено на якості інструкцій з охорони праці за професіями та видами робіт, підготовці кадрів, проходженні стажування прийнятих на роботу працівників, відповідності освіти керівного складу, професійному доборі; належному веденні журналів тощо.

Під час перевірки було розглянуто основні задачі служби охорони праці та звернуто увагу на додержання вимог безпеки працівниками.

За результатами перевірки буде складено акт і видано обов’язковий до виконання припис щодо усунення виявлених порушень.

Головний державний інспектор відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Олена Муфазалова встановила, що підприємство не забезпечує працівників засобами індивідуального захисту (робочий одяг, взуття тощо).

Керівнику підприємства надано інформацію, які документи треба вимагати від виробника, імпортера або розповсюджувача під час придбання засобів індивідуального захисту:

декларацію про відповідність;

супровідні документи, що додаються до відповідної продукції(включаючи інструкції щодо використання продукції);

висновки експертиз та протоколи випробувань зразків продукції;

сертифікати відповідності;

інші документи про відповідність продукції, що дають змогу ідентифікувати виробника продукції, яку в своїй діяльності використовує підприємство.

Під час придбання будь-яких засобів індивідуального захисту, на підприємстві повинні зберігатися касові чеки (накладні) та копії вищезазначених документів, що дають змогу ідентифікувати відповідну продукцію та суб’єкт господарювання, що є її виробником, імпортером або розповсюджувачем.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)