Фахівець Упраівління надав методичну допомогу колективу СТОВ «Єдність»

Заступник начальника відділу нагляду в агропромисловому комплексі  та соціально-культурній сфері Управління Держпраці у Кіровоградській області Іван Приймак надав методично-консультативну допомогу з питань охорони праці у СТОВ  «Єдність»  (Кропивницький район).

 Іван Приймак звернув увагу на те, що сільськогосподарська техніка повинна бути в належному технічному стані. До роботи на тракторах необхідно допускати механізаторів віком не молодше 18 років, які пройшли медогляд, навчання та інструктаж з охорони праці та пожежної безпеки і мають посвідчення на право керування сільськогосподарською технікою відповідної категорії. Очищення бункерів, технічне обслуговування та ремонт комбайнів слід проводити тільки при неробочому двигуні.

Інженерно-технічні працівники повинні розробити безпечні маршрути руху транспортних засобів по території господарств та ознайомити, під розписку, всіх водіїв і механізаторів. Виділити, позначити табличками та обладнати польові стани й спеціальні місця для відпочинку та харчування працюючих, забезпечити їх належними санітарно-побутовими умовами.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)