Обговорено питання безпечного ведення робіт та стану виробничого травматизму на Інгульській шахті ДП «Схід ГЗК»

На Інгульській шахті ДП «Схід ГЗК» проведено нараду з питань безпечного ведення робіт та стану виробничого травматизму, запобігання виробничим ризикам та заохочення до створення безпечних і здорових умов праці.

У заході взяли участь завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Деменський, головний державний інспектор цього сектору Олександр Погорілий, керівник Інгульської шахти Олег Деркач, головні спеціалісти та фахівці з охорони праці підприємства.

 Посадовим особам підприємства надано методичну допомогу щодо забезпечення ефективного функціонування системи управління охороною праці у поєднанні з нарядною системою.

Фахівці Управління привернули увагу присутніх до питань утримання в безпечному стані гірничих виробок, відповідності паспортів кріплення гірничо-геологічним умовам та стану самого кріплення, провітрюванні та вентиляції гірничих виробок  тощо.

Окремо зупинились на своєчасному та якісному проходженні посадовими особами і працівниками навчань з питань охорони праці та їх забезпечення засобами індивідуального та колективного захисту.

Також на нараді поінформовано про причини групового нещасного випадку, внаслідок якого 9 працівників Новокостянтинівської шахти ДП «Схід ГЗК» отримали травми різного ступеня тяжкості. Під час підняття працівників з нічної зміни з горизонта - 300м. на денну поверхню відбулось раптове зависання кліті на горизонті - 60 м., в результаті чого стався її різкий скачок.

Всі заплановані заходи, розроблені комісією з розслідування, виконано у встановлені терміни. Посадовим особам надано рекомендації для недопущення аналогічних нещасних випадків на підприємстві.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)