З колективом ТОВ «Епіцентр» проведено практичний семінар з питань додержання законодавства з ринкового нагляду

Дотримання законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції обговорили під час семінару для керівників торгових відділів та юридичної служби ТОВ «Епіцентр» у Кропивницькому. На початку заходу директор ТОВ Євген Вознюк зазначив, що законодавство останнім часом змінюється часто, тому для працівників «Епіцентру», гіпермаркету, де здійснюється значний обіг різноманітного товару, зустріч є потрібною, щоб орієнтуватись у цих змінах і в разі перевірки обійтися без порушень.

Спікерами заходу виступили головний державний інспектор відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці в області Станіслав Сітнік та начальник відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління Держпродспоживслужби області Сергій Горовой.

  Кожен, за своїм напрямком дав відповіді на запитання присутніх щодо дотримання вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

Фахівці зупинились на технічних регламентах, яких мають дотримуватись розповсюджувачі продукції: наявності на товарі знака відповідності, маркування, інформації про постачальника тощо. Йшлося і за штрафні санкції, передбачені за недотримання законодавства з ринкового нагляду. Наголошено, що за виявлені порушення штраф накладається на підприємство, але від відповідальності за реалізацію неякісного, а, можливо, й небезпечного товару, не звільняється й безпосередньо керівник відділу, який пропонує цей товар на продаж.

Станіслав Сітнік також звернув увагу присутніх на Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань на виробництві та зміни до Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)