Нещасний випадок з водієм фермерського господарства визнано пов’язаним з виробництвом

Під головуванням завідувача сектору розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Управління Держпраці в області Олександра Чернявського у Світловодську відбулось засідання комісії їз спеціального розслідування нещасного випадку, що стався в фермерському господарстві «ВКІК». Засідання комісії відбулося за участю потерпілого.

 Згідно з актом розслідування, працівник господарства, водій автотранспортного засобу, отримав тяжку травму голови під час ремонту напівпричепа автомобіля. В тяжкому стані його знайшли працівники господарства. Що саме сталося, потерпілий не пам’ятає.

Відповідно висновку судово-медичного експерта Світловодського відділення судово-медичної експертизи КЗ «Кіровоградське обласне бюро судово-медичної експертизи» встановлено, що пошкодження працівник отримав наслідок дії тупого твердого предмету з поширеною контактною поверхнею діючою в тім`яно-скроневій ділянці справа. Таким предметом міг бути відкидний задній борт кузова вантажного автомобіля.

Спеціальна комісія дійшла висновку, що даний нещасний випадок вважається таким, що пов'язаний з виробництвом і береться на облік ФГ «ВКіК». Отже, потерпілий має отримати всі необхідні страхові виплати.

Із осіб, які допустили порушення вимог законодавства з охорони та гігієни праці в акті розслідування вказані керівник на начальник гаража фермерського господарства, які допустили неналежний контроль та організацію робочого процесу.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)