Проведено превентивний захід (семінар-нарада) в ПрАТ «Кіровоградобленерго» Олександрійський РЕМ щодо попередження нещасних випадків та не допущення їх повторення при організації «безпечної експлуатації електроустановок та електрообладнання»

       На превентивному заході були присутні  посадові особи та працівники  Олександрійського  РЕМ.

         Головний державний інспектор Павло Третяк  під час спілкування надав слухачам інформацію про стан виробничого травматизму у регіоні та ПрАТ «Кіровоградобленерго» в Голованівському, Маловисківському, Новомиргородському, Кіровоградському РЕМ і інших підприємств, доведено про вжиття наглядовим органом дієвих заходів стосовно роботодавців, які допустили випадки травматизму.

Навів приклади, вказав основні причини, які привели до нещасних випадків. Також загострив увагу присутніх на дотриманні працівниками при експлуатації електрообладнання та електроустановок вимог НПАОП 40.1-1.01-97  «Правил безпечної експлуатації електроустановок» та інструкцій з охорони праці щодо безпечного виконання робіт. При обговоренні вимог цих Правил зупинились на дотриманні організаційних та технічних заходів, якими  досягається безпека робіт в електроустановках, про правильний допуск працівників до робіт з підвищеною небезпекою та відповідність груп з електробезпеки працівників, роботі, що виконується, про повноту і якість інструктажу на робочому місці, як диспетчерами,  керівниками робіт так і допускачами. Проаналізовано найбільш характерні помилки, що допускаються при виконанні цих робіт. Працівники отримали на свої запитання  роз’яснення по практичному їх вирішенню.          

   Додаткова інформація:

На   ПрАТ «Кіровоградобленерго» за 2019 рік сталося три випадки виробничого  травматизму, один з них з смертельним наслідком..

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)