Для обкому профспілки працівників освіти і науки України проведено семінар-навчання з охорони праці

Т.в.о начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Віталій Заніздра, керівники структурних підрозділів, фахівці Управління та ДП «Кіровоградський експертно – технічний центр» провели дводенний семінар – навчання та перевірку знань з питань охорони праці для Кіровоградського обкому профспілки працівників освіти і науки України.

 Начальник навчально – методичного центру ДП «Кіровоградський ЕТЦ» Світлана Гончар ознайомила голів районних організацій профспілки із законодавством з охорони праці та відповідальністю за його порушення, функціонуванням служби охорони праці.

Головний державний інспектор відділу організації державного та ринкового нагляду Управління Станіслав Сітнік роз’яснив основні вимоги положення про розслідування та облік нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.

Начальник відділу з питань експертизи умов праці Олена Хіміч зупинилась на додержанні законодавства про працю та проведенні атестації робочих місць.

Методист ДП  «Кіровоградський ЕТЦ» Олександр Щербак ознайомив із положенням про навчання з питань охорони праці, видами інструктажів, обов'язками  власника щодо створення безпечних і нешкідливих умов праці.

Підводячи підсумки семінару, Віталій Заніздра звернув увагу на роль профспілки в захисті прав працівників, зокрема, в частині охорони праці, наголосив на необхідності проведення профілактичних заходів для попередження травматизму в галузі освіти.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)