У СТОВ «Агрофірма Зоря», СФГ «Миргородської В.М.» розглянули заходи щодо попередження травматизму

У СТОВ «Агрофірма Зоря», СФГ «Миргородської В.М. (Добровеличківський район) за участю головного державного інспектора Управління Держпраці у Кіровоградській області Віктора Куліша проведено  консультаційний семінар. Під час заходу проаналізовано стан виробничого травматизму в агропромисловому комплексі області в поточному році.

  Основними причинами нещасних випадків є порушення правил безпеки руху, невиконання працівниками вимог інструкцій з охорони праці, порушення вимог безпеки під час експлуатації машин, механізмів. Керівництву підприємств запропоновано звернути увагу на проведення навчання та перевірки знань працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки; дотримання працівниками вимог інструкцій з охорони праці під час виконання сільськогосподарських робіт та установленню техніки на зберігання. Також, розподілити функції, відповідальність працівників щодо експлуатації, ремонту, обслуговування технологічного устаткування та обладнання відповідно в інструкціях з охорони праці. Забезпечити видачу спецодягу, засобів індивідуального захисту, мийних та знешкоджувальних засобів для працівників згідно до норм.

По завершенню семінару Віктор Куліш поспілкувався із працівниками торгових закладів району, роздав їм інформаційні матеріали про переваги офіційного працевлаштування.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)