Про погашення заборгованості із виплати заробітної плати та легалізації трудових відносин протягом 2019 року

Протягом 2019 року проведено 63 інспекційних відвідування на 39 підприємствах, які мають заборгованість із виплати заробітної плати.

 Інспекційними відвідуваннями охоплено всі без виключення суб’єкти господарювання, які за даними ГУ статистики мають заборгованість. Крім того, за результатами інспекційних відвідувань за зверненнями громадян виявлено боржників, які не подавали статистичний звіт.

За результатами таких відвідувань вручено 36 приписів, складено та передано до суду 12 протоколів згідно ч.1 ст.41 Кодексу України про адмінправопорушення. Державними інспекторами накладено 22 штрафи згідно ст.188-6 КУпАП за невиконання вимог припису інспектора. До правоохоронних органів передано 19 матеріалів відвідувань з ознаками кримінального злочину, передбаченого ст.175 Кримінального кодексу України.

На вимоги державних інспекторів з питань праці 60 підприємств-боржників погасили заборгованість із виплати заробітної плати на суму 18249,4 тис.грн. перед 7058 працівниками.

З питань легалізації трудових відносин протягом року проведено 358 інспекційних відвідувань.

Факти використання роботодавцями найманої праці без належного оформлення встановлено у 68 роботодавців відносно 199 працівників.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)