Проведено профілактичну роботу з метою запобігання травматизму під час експлуатації машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв`язку Управління Держпраці в області Сергій Бабенко провів семінар-нараду з працівниками КНП «Олександрівська ЦРЛ». Інспектор роз’яснив основні вимоги безпеки під час експлуатації пасажирських та лікарняних ліфтів закладу.

 Сергій Бабенко, підкреслив, що Управління постійно тримає на контролі питання про дотримання правил безпеки під час експлуатації ліфтів. Безпечна експлуатація устатковання підвищеної небезпеки належить до першочергових завдань керівника лікувального закладу. Стан ліфтового господарства викликає особливе занепокоєння у фахівця Управління, оскільки порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці підвищує ризики травматизму, наголосив інспектор.

Під час зустрічі зроблено акцент на своєчасності навчання та перевірки знань з питань охорони та промислової безпеки для відповідальних осіб та ліфтерів лікарняних ліфтів, забезпеченості ліфтерів спецодягом, засобами індивідуального та колективного захисту, мийними та знешкоджуючими засобами відповідно до встановлених законодавством норм, обов’язковому проведенні технічних оглядів та експертних обстежень, наявності відповідних дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки тощо.                                 

Директор КНП «Олександрівська ЦРЛ» Алла Гресь розповіла про стан пасажирських, та лікарняних ліфтів, які експлуатуються у медичному закладі.

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)