Проведено превентивні заходи з питань захисту прав людини

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Лілія Трубчанінова в рамках Всеукраїнського тижня права провела превентивний захід з питань реалізації  та захисту прав людини та з питань дотримання вимог охорони праці, профілактики виробничого травматизму з працівниками магазину «Файно-маркет» (смт.Новгородка).

 Інспектор роз’яснила, що з прийняттям у 1992 році Закону України «Про охорону праці» було визначено основні положення щодо реалізації конституційного права на охорону їх життя і здоров’я у процесі трудової діяльності на належні, безпечні і здорові умови праці.

Розглядалось також питання щодо створення безпечних та здорових умов праці на основі ризикорієнтованого підходу. Впровадження такого підходу дозволяє виявити усі ризики під час виробничого процесу та унеможливити настання нещасних випадків.

В рамках тижня права аналогічний захід провів головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Денис Гиба у Благовіщенському РЕМ ПрАТ «Кіровоградобленерго».

 

    

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)