У ТОВ АФ «Іванківці» розглянуто дотримання вимог безпеки під час ремонту сільськогосподарської техніки

За участю працівників Управління Держпраці у Кіровоградській області відбулась нарада в сільськогосподарському підприємстві ТОВ АФ «Іванківці» (Знам’янський район) на тему: «Дотримання вимог безпеки під час ремонту сільськогосподарської техніки».

 Заступник начальника відділу нагляду в АПК та СКС Управління Іван Приймак ознайомив присутніх зі станом виробничого травматизму на підприємствах агропромислового комплексу у поточному році. Іван Приймак наголосив, що падіння з тракторів і сільськогосподарських машин та інші травми найчастіше спричиняє бажання працівника потрапити в  кабіну або зіскочити на ходу під час руху агрегату; захоплення одягу і частин тіла неогородженими рухомими (обертовими) частинами машин; потрапляння частин тіла у різальні та подавальні механізми машин, ремонт і регулювання з невимкненим двигуном або з невід’єднаним валом відбору потужності трактора тощо.

На нараді були розглянуті окремі питання дотримання техніки безпеки при  експлуатації виробничого обладнання в ремонтних майстернях. Звернуто увагу на те, що до роботи на заточувальних, свердлильних верстатах допускаються особи віком, не молодше 18 років, які пройшли медичний огляд, навчання та інструктаж на робочому місці. Працівник повинен користуватися спецодягом і засобами індивідуального захисту, виконувати тільки ту роботу, за якою він проінструктований і яка доручена керівником робіт. На робочому місці біля верстатів необхідно вивісити інструкції з охорони праці, в яких повинні зазначатись вимоги щодо безпечного виконання робіт. Верстати повинні мати захисне заземлення.

За результатами роботи наради рекомендовано керівникам підрозділів зосередити увагу на неухильне дотримання працівниками господарства інструкцій з питань охорони праці.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)