Відбулося засідання членів керівної ради Національного органу стандартизації у новому складі

У межах переходу до системи добровільного застосування стандартів як однієї із умов Євроінтеграції, за останні роки відбулися зміни у чинному законодавстві, що включають у себе:

 - втрату чинності з 01.01.2018 Декрету Кабінету Міністрів України «Про стандартизацію і сертифікацію» від 10.05.1993 №46-93;

- прийняття нового Закону України «Про стандартизацію» від 05.07.2014 №1315 (далі – Закон).

Згідно зі ст. 13 Закону, участь у формуванні державної політики у сфері стандартизації бере керівна рада, що являється дорадчо-наглядовим органом Національного органу стандартизації та формується на паритетних засадах.

На базі Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» відбулося перше (у новому складі) засідання членів керівної ради Національного органу стандартизації.

Відповідно до наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України «Про затвердження складу керівної ради Національного органу стандартизації» від 29.05.2019 № 916, до складу керівної ради Національного органу стандартизації від органів виконавчої влади обрано Сергія Бабенка – начальника відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Державної служби України з питань праці.

У такий спосіб на постійній основі забезпечується гармонізація національних стандартів з міжнародними та європейськими, в першу чергу тих, добровільне застосування яких є доказом відповідності продукції вимогам технічних регламентів, аналогічних відповідним директивам Нового та Глобального підходів. Державна служба України з питань праці зацікавлена у продуктивній співпраці, що сприятиме підвищенню рівня соціальної стабільності та добробуту країни, подальшому розвитку торговельного та інвестиційного співробітництва з країнами ЄС, усуненню технічних бар’єрів в торгівлі.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)