В НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2-ліцей відбувся семінар щодо попередження травматизму

Начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Ірина Чирва – Репетир,  головні державні інспектори в АПК та СКС Лілія  Трубчанінова  та Ірина Бутенко провели семінар-нараду  на тему: «Попередження травматизму та дотримання вимог охорони праці в закладах соціально-культурної сфери» з презентацією аналізу причин та видів виробничого травматизму в закладах СКС та першочергових заходів із організації безпечних умов праці  на робочих місцях галузевого спрямування.

 У семінарі взяли участь керівник НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2-ліцей» Знам’янської міської ради Юрій Сопільняк, заступник директора з НВР – відповідальна за охорону праці Оксана Погрібняк та більше 50 працівників закладу.

Ірина Чирва – Репетир акцентувала увагу на організації та порядку проведення розслідування, затвердженого постановою  КМУ від 17 квітня 2019 р. № 337 «Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві»,  визначенні структури та функцій  служби охорони праці  згідно  Типового положення про службу охорони праці, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 15.11.2004 р. № 255, нових нормативно-правових актів з питань охорони праці, які акумулюються у Покажчику  нормативно-правових актів з охорони праці, затверджений наказом Державної служби України з питань праці  від 16.09.2019 № 86.

          Ірина Бутенко поінформувала присутніх про стан травматизму у соціально-культурній сфері, у тому числі в закладах освіти за останні роки. Особливу увагу учасників було звернено на такий вид нещасних випадків в соціально-культурній сфері, як падіння.

      Лілія Трубчанінова звернула увагу на організацію та документальне оформлення охорони праці в закладі  усіх працівників, задіяних в організації служби охорони праці та  на дотриманні вимог охорони праці на харчоблоці.

Фахівці закладу під час семінар-наради отримали консультаційну та методичну допомогу з охорони праці.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)