Працівникам Управління наголошено на неухильному дотриманні норм антикорупційного законодавства

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Ангеліна Мусієнко провела позачергове навчання з працівниками, робоче місце яких закріплено в районах, на тему: «Дотримання вимог антикорупційного законодавства» в частині запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності державних службовців, фінансовому контролю, обмеження та заборони для державних службовців, відповідальності за порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції».

   Метою навчання є надання працівникам Управління навичок та знань  щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства.

 Під час зустрічі було обговорено найбільш проблемні питання, а саме, своєчасність подання декларацій особами уповноваженими на виконання функцій держави та дотримання обмежень, передбачених Законом України «Про запобігання корупції», виникнення та врегулювання конфлікту інтересів, розгляд приписів спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції.

 Акцентовано увагу про необхідність забезпечення підготовчої роботи до чергового етапу електронного декларування, яке розпочнеться з 1 січня 2020 року.

  Особлива увага приділена темі запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, зокрема, слухачам детально роз’яснено:

-       поняття реального та потенційного конфлікту інтересів;

-    врегулювання конфлікту інтересів під час розгляду звернень, скарг, внесення пропозицій щодо встановлення надбавок чи інших доплат, вжиття заходів заохочення тощо;

-       відповідальність за неповідомлення та вчинення дій у стані реального конфлікту інтересів;

-     типові порушення Закону України «Про запобігання корупції» в частині врегулювання конфлікту інтересів.

Доведено до відома присутніх інформацію про нове в законодавстві: набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції». Звернуто увагу, що при набранні чинності зазначеного закону були внесені зміни до Закону України «Про запобігання корупції», «Про державну службу», КУпАП України, Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України.

  Працівникам наголошено на неухильному дотриманні норм антикорупційного законодавства та на необхідності дотримання принципу доброчесності державної служби

  Присутні мали змогу задати питання та отримати детальну відповіді, що стосуються дотримання вимог антикорупційного законодавства.     

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)