Обговорено комплекс заходів щодо запобігання виробничого травматизму в КП «Теплокомуненерго» Олександрійськї міської ради

Відділом нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області проведено семінар - нараду в КП «Теплокомуненерго» Олександрійськї міської ради» щодо вимог організаційних та технічних заходів безпеки при виконанні робіт в електроустановках у пожежонебезпечних, вибухонебезпечних зонах на висоті і в колодязях.

 Учасників заходу ознайомлено з правами і обов’язками працівників, а також з пільгами та компенсаціями згідно з вимогами Закону України про «Охорону праці», «Порядком розслідування та веденням обліку нещасних випадків», необхідністю виконання  «Правил охорони праці при виконанні робіт в електроустановках в пожежонебезпечних, вибухонебезпечних зонах на висоті».

На нараді проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт на висоті та в колодязях.

 Головний державний інспектор відділу звернув увагу на складання наряду – допуску, проведення повноти та доцільності цільового інструктажу перед початком роботи.

Загострено питання про використання засобів захисту та проведення періодичних оглядів, підготовку робочого місця, обов’язкового виконання технічних заходів безпеки.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)