Проведено нараду з колективом КП «Електротранс»

З метою профілактики електротравматизму, аналізу стану охорони праці на підприємстві та вдосконалення здійснення державного нагляду за  додержанням вимог законодавства та нормативно - правових актів з охорони праці та промислової безпеки, головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Павло Третяк провів нараду з працівниками КП «Електротранс»» щодо виконання вимог організаційних та технічних заходів безпеки  при виконанні робіт в електроустановках  до і вище 1000 В.

 Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці акцентував увагу на виконання робіт на висоті при обслуговуванні повітряних та кабельних ліній електромереж.

Фахівець роз’яснив присутнім основні вимоги комплектування електроустановок електрозахисними засобами, які регламентуються Правилами, Положенням про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним  взуттям та іншими засобами індивідуального захисту, тощо. Звернув увагу на відповідальність за своєчасне забезпечення працівників і комплектування електроустановок засобами захисту згідно з нормами комплектування, організацію належних умов зберігання, своєчасне проведення періодичних оглядів і випробовувань.

Значну уваго було приділено виконанню організаційних та технічних засобів безпеки, доцільності та об’єктивності проведення цільового інструктажу перед початком роботи, обов’язки наглядача і допускача під час виконання робіт.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)