Фахівець Управління взяла участь у тренінгу Національного агентства з питань запобігання корупції

26 листопада 2019 року головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Управління Держпраці у Кіровоградській області Ангеліна Мусієнко взяла участь у короткостроковій програмі підвищення кваліфікації «Запобігання та виявлення корупції-практика застосування», яка проводилось Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) спільно з Українською школою урядування для уповноважених осіб з питання запобігання корупції в органах державної влади та місцевого самоврядування.

  Під час навчання представники НАЗК розкрили основні аспекти в діяльності уповноважених підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції, роботи викривачів - державні гарантії захисту, організації роботи з повідомленнями про корупцію, антикорупційної політики, електронного декларування.

Даний захід мав на меті підвищення професійного рівня та правової свідомості, формування однакового підходу до розуміння та застосування норм антикорупційного законодавства працівниками державних органів та посадовими особами місцевого самоврядування.

Роз’яснення щодо особливостей застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» в частині фінансового контролю та відповіді на найбільш поширені запитання, що виникають у суб'єктів декларування під час подання декларацій, надали керівник Департаменту перевірки декларацій та моніторингу способу життя НАЗК Ігор Степанов та головний спеціаліст відділу аналітичної та роз’яснювальної роботи Департаменту перевірки декларацій та моніторингу способу життя Іван Михайлов.

Надано інформацію про окремі аспекти функціонування уповноважених підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції, основні положення законодавства щодо впровадження інституту викривачів в Україні та гарантії їх захисту. Як розробляти, організовувати та контролювати проведення антикорупційних заходів інформував керівник Департаменту організації роботи із запобігання та виявлення корупції Олег Онищук. Він деталізував функціонування Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, порядку отримання та обробки повідомлень про корупцію та інших пов’язаних питань.

По завершенню навчання головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Управління Держпраці в області Ангеліна Мусієнко, як учасник зазначеного заходу, пройшла оцінювання у формі тестування, а також отримала сертифікати про проходження навчання з питань, пов’язаних із запобіганням корупції.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)