Обговорено комплекс заходів щодо запобігання виробничого травматизму в КП «Теплоенергетик»

У КП «Теплоенергетик» проведено семінар - нараду щодо вимог  організаційних та технічних заходів безпеки при виконанні робіт в електроустановках  на висоті та в колодязях».   

 Учасників заходу ознайомлено з правами і обов’язками працівників, а також з пільгами та компенсаціями згідно із Законом України «Про охорону праці», «Порядком розслідування та веденням обліку нещасних випадків», «Правилами охорони праці при виконанні робіт в електроустановках на висоті та галузевими правилами».

Проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт на висоті та в колодязях, – порушення Правил працівниками ПрАТ «Кіровоградобленерго» у Голованівському та Маловисківському РЕМ, ДП КСУ-411, ПАТ «ДЕМ», ТОВ «Коріо» та інших.

     Головний  державний  інспектор  відділу нагляду в машинобудуванні  та  енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Павло Третяк  звернув увагу на складання наряду – допуску, проведенні інструктажу перед початком роботи, загострив питання про використання засобів захисту.

Головний державний інспектор акцентував увагу на виконання робіт з пересувними електроустановками та електрифікованим електроінструментом.

Під час семінару присутнім було презентовано затверджений Урядом бренд «Ukraina NOW», який асоціюється в свідомості людей з нашою державою. З англійської «Ukraina NOW» перекладається як «Україна ЗАРАЗ» .

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)