В Аджамській селищній раді проведено виїзний семінар

Начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Ірина Чирва - Репетир та головний державний інспектор відділу Лілія  Трубчанінова  провели виїзний  семінар в Аджамській селищній раді для працівників місцевої пожежної команди, Центрального будинку культури, ЛАЗП Аджамська амбулаторія; ДНЗ «Білочка»; Аджамської ЗОШ І-ІІІст.; дитячої музичної школи, сільської бібліотеки №2; ФОП Стешко М.Н.; на тему «Мінімізації ризиків виробничого травматизму в закладах СКС».

 

 Ірина Чирва - Репетир  загострила увагу учасників семінару на вимогах нормативно-правових актах з питань охорони праці, які набрали чинність у 2019 році, в тому числі й на Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019  № 337. Присутнім наголосили, що для виконання робіт на висоті необхідно вибирати такі засоби праці, які здатні максимально забезпечити безпеку працівників протягом робочого часу. Серед іншого, у ході семінару розглядалися питання щодо вимог безпеки під час користування драбинами. Ірина Чирва - Репетир  підкреслила, що питання охорони праці  потребують злагодженої взаємодії між всіма ланками структури підприємства. Лише комплексний підхід, направлений на зниження рівня виробничих ризиків, створить умови для збереження життя та здоров’я кожного члена колективу, забезпечить сталу діяльність підприємства.

Лілія Трубчанінова звернула   увагу  на такий вид нещасних випадків в соціально-культурній сфері, як падіння. Присутнім повідомлено про стан  виробничого травматизму за попередні роки в соціально-культурній сфері, наведено приклади причин та обставин настання нещасних випадків та  наголосила на дотримані правил з охорони праці, оскільки це запорука недопущення травматизму.

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)