У Користівсьму ліцеї відбувся превентивний захід з метою подолання травматизму в с оціально – культурній сфері

З метою мінімізації ризиків виробничого травматизму в закладах освіти, начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Ірина Чирва - Репетир та головний державний інспектор відділу Лілія  Трубчанінова  провели семінар в Користівсьму ліцеї (смт. Приютівка Олександрійського району) з презентацією аналізу причин та видів виробничого травматизму в закладах соціально-культурної сфери та першочергових заходів із організації безпечних умов праці  на робочих місцях галузевого спрямування.

 Присутнім повідомили про стан  виробничого травматизму за попередні роки в соціально-культурній сфері, навели приклади причин та обставин настання нещасних випадків, які трапилися  в закладах освіти.

 Ірина Чирва - Репетир  загострила увагу учасників семінару на вимогах нормативно-правових актах з питань охорони праці, які набрали чинність у 2019 році, в тому числі й на Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019  № 337.

Лілія  Трубчанінова звернула   увагу  на падіння в соціально-культурній сфері, а у зимовий період - безпечне пересування територією (контроль за посипанням доріжок, відгортання снігу, вільна прохідність шляхів руху), позначення небезпечних ділянок тощо.

Працівники закладу отримали інформаційні листи Управління Держпраці «Обережно! Падіння!».

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)