Колективу Промислового теплового району КП «Теплоенергетик» надано роз’яснення стосовно безпеки праці

У рамках системної превентивної роботи головний держаний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Сергій Атамась провів семінар-нараду з керівником  Промислового теплового району КП «Теплоенергетик» Володимиром Владовим,  інженерно-технічним складом та робітниками підприємства щодо організації роботи з питань охорони та умов праці, додержання законодавства про працю.

                                         

 З працівниками теплового району підприємства були опрацьовані обов’язки служби охорони праці та працівників.

   У рамках порядку денного обговорили вимоги чинного законодавства з охорони праці та промислової безпеки стосовно експлуатації котлів та посудин, що працюють під тиском. Сергій Атамась підкреслив, що до обслуговування котлів можуть бути допущені особи, не молодші за 18 років, які пройшли медичний огляд, навчання та атестацію в установленому порядку відповідно до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці (НПАОП 0.00-4.12-05). 

  Крім того, були порушені питання безпечних методів проведення газонебезпечних робіт відповідно до Типової інструкції із організації безпечного проведення газонебезпечних робіт (НПАОП 0.00-5,11-85), а також Правил охорони праці під час експлуатації тепломеханічного обладнання електростанцій, теплових мереж і тепловикористовувальних установок (НПАОП 0.00-1.69-13).

Не оминули увагою й допуск підрядних організацій до виконання робіт з ремонту, устаткування об’єктів котлонагляду.

 На завершення зустрічі Сергій Атамась наголосив на обов’язковому дотриманні вимог нормативно-правових актів з охорони праці при експлуатації обладнання теплопостачання. Нагадав про відкритість Управління у разі необхідності методично-консультативної підтримки.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)