Посадовим особам Кіровоградського ЕТЦ роз’яснено питання, пов’язані із державним ринковим наглядом і запобіганням корупції

18 листопада 2019 року головний державний інспектор відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Кіровоградській області Станіслав Сітнік та головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Управління Держпраці у Кіровоградській області Ангеліна Мусієнко провели спільну нараду з працівниками  ДП «Кіровоградський Експертно-технічний центр».

  Відкриваючи нараду, Станіслав Сітнік зазначив, що Управління Держпраці у Кіровоградській області (далі –Управління) є органом державного ринкового нагляду та у своїй діяльності керується Законом України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Законом України «Про загальну безпечність нехарчової продукції», іншими нормативно-правовими актами, що регулюють відносини в цій сфері, у тому числі технічними регламентами.

  Діяльність Управління поширюється на сфери, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2016  № 1069 «Про затвердження переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд».

  Станіслав Сітнік звернув увагу присутніх на те, що відповідно до ст. 7 Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції» споживачі (користувачі) мають право звертатися до органів державного ринкового нагляду за захистом порушеного права на безпечність продукції. У разі наявності підстав вважати, що продукція (під час її споживання чи користування) є небезпечною, становить ризик та/або не відповідає встановленим вимогам, запропоновано звертатися до Управління Держпраці у Кіровоградській області.

   З метою реалізації державної політики із запобігання і протидії корупції, профілактики та попередження причин та умов, які сприяють проявам корупції і іншим правопорушенням, підвищення рівня знань щодо вимог антикорупційного законодавства Ангеліна Мусієнко презентувала посадовим особам Кіровоградського ЕТЦ навчання на тему: «Дотримання суб’єктами, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», вимог і обмежень антикорупційного законодавства»». 

   Головний спеціаліст наголосила, щометою даної наради є профілактична робота з метою недопущення випадків корупційних правопорушень та правопорушень, пов’язаних з корупцією працівниками Кіровоградського ЕТЦ.

   Ангеліна Мусієнко проінформувала посадовців про зміни в антикорупційному законодавстві. Зокрема, увагу присутніх звернуто на дотримання вимог антикорупційного законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Також зазначено, що корупції в першу чергу потрібно запобігати, щоб не довелося потім з нею боротись.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)