Проведено лекційне заняття для працівників та учнів Знам’янської загальноосвітньої школи

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Ірина Бутенко провела лекційне заняття з питань дотримання вимог охорони праці та профілактики виробничого травматизму із працівниками та учнями Знам’янської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів №4Знам’янської міської ради. У заході взяли участь директор закладу Володимир Лядський, заступник директора з НВР Антоніна Кириченко, заступник директора з виховної роботи Олена Соколова та працівники харчоблоку.

 Під час лекції Ірина Бутенко поінформувала присутніх про нещасні випадки у соціально-культурній сфері, у тому числі в закладах освіти за останні роки. Особливу увагу було звернуто на такий вид нещасних випадків в соціально-культурній сфері, як падіння. Наголосила, що серед основних моментів, на які слід звертати увагу, щоб уникнути падіння, є стан взуття, у зимовий період безпечне пересування територією (контроль за посипанням доріжок, відгортання снігу, вільна прохідність шляхів руху), фактор залишкової вологості поверхні, позначення небезпечних ділянок, які можуть стати причиною падіння та до предметів, що розміщені на висоті повинен бути вільний доступ без ухилів, за необхідністю користуватись стрем’янками, які мають бути справними й безпечними. При цьому не можна використовувати стільці, столи, інші випадкові предмети.

Також Ірина Бутенко звернула увагу на організацію та документальне оформлення охорони праці в закладі усіх працівників, задіяних в організації служби охорони праці та  на дотримання вимог охорони праці на харчоблоці, необхідність оцінювати ризики отримання травм, пов’язаних із шкідливим умовами праці. На харчоблоці повинна бути у наявності  укомплектована медаптечка, справні  стандартні світильники, приточно-витяжна вентиляція,  заземлення електроприладів, наявність діелектричних гумових килимків на підлозі біля електроприладів й електроустаткування та дерев’яних решіток на підлозі.

Працівникам закладу роздано інформаційні листи Управління Держпраці у Кіровоградській області «Обережно! Падіння!».

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)